فهرست مطالب

Health, Spirituality and Medical Ethics
Volume:8 Issue: 2, Aug 2021

  • تاریخ انتشار: 1400/08/30
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمدرضا فیروزکوهی*، عبدالغنی عبدالهی محمد، عزیز شهرکی واحد صفحات 75-76
  • معصومه سفیدگری گلی، هومن نامور*، فرهاد جمهری صفحات 77-84
    زمینه و هدف

    پژوهش حاضر به پیش بینی توانمندی هیجانی اجتماعی کودک براساس سلامت معنوی و ساختار فراهیجانی مادرانه باتوجه به نقش میانجی امنیت دلبستگی کودک پرداخته است.

    روش بررسی

    نوع تحقیق همبستگی-توصیفی با روش پیشبینی بوده و از بعد روش، توصیفی - پیمایشی است. جامعه آماری مطالعه حاضر شامل دانش آموزان دختر (دوره دبستان) به علاوه والدین آنها در مدارس ابتدایی شهر تهران در سال تحصیلی 99-1398 بوده اند که به صورت آنلاین اقدام به تکمیل پرسشنامه شده است، که تعداد 250 نفر به طور نمونه گیری هدفمند و شیوه مشارکت به صورت داوطلبانه که از انواع روش های غیرتصادفی است گروه نمونه مورد مطالعه انتخاب گردید و با استفاده از فرمول 1 به 20 کلاین انتخاب شده اند. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه های استاندارد زو و جی (2012) برای متغیر توانمندی‎های عاطفی اجتماعی، پرسشنامه لاتا گور، شارما (2011) (SHSA) برای متغیر سلامت معنوی، پرسشنامه میتمانسگروبر و همکاران (2009) برای متغیر فراهیجان و در نهایت پرسشنامه کرنز و همکاران (1996) برای متغیر امنیت دلبستگی بوده است. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزارهای SPSS و اموس انجام شده است.  

    یافته ها

    بررسی نتایج نشان داد که ساختار فراهیجان مادرانه بر امنیت دلبستگی کودک با شدت 33 / 0- اثر مستقیم دارد. سلامت معنوی مادر بر امنیت دلبستگی کودک با شدت 37 / 0 اثر مستقیم دارد. ساختار فراهیجان مادرانه بر توانمندی هیجانی اجتماعی کودک با شدت 26 / 0- اثر مستقیم دارد. سلامت معنوی مادر بر توانمندی هیجانی اجتماعی کودک با شدت 18 / 0 اثر مستقیم دارد. امنیت دلبستگی کودک بر توانمندی هیجانی اجتماعی کودک با شدت 49 / 0 اثر مستقیم دارد. ساختار فراهیجان مادرانه بر توانمندی هیجانی اجتماعی کودک با شدت 16 / 0- اثر غیرمستقیم دارد. سلامت معنوی مادر بر توانمندی هیجانی اجتماعی کودک با شدت 18 / 0 اثر غیرمستقیم دارد.

    نتیجه گیری

    متغیرهای سلامت معنوی مادر و ساختار فراهیجان مادرانه از طریق امنیت دلبستگی کودک بر توانمندی هیجانی اجتماعی کودک موثر بوده اند و شدیدترین تاثیرگذاری مربوط به رابطه امنیت دلبستگی بر توانمندی هیجانی بوده است.

    کلیدواژگان: توانمندی هیجانی اجتماعی کودک، سلامت معنوی، ساختار فراهیجانی مادرانه، امنیت دلبستگی کودک
  • طاهره پناهی، فاطمه شهابی زاده*، علیرضا محمودی راد صفحات 85-94
    زمینه و هدف

    با توجه به رابطه بین معنویت و افسردگی و اثربخشی مداخلات روانشناختی، این پژوهش با هدف بررسی اثربخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد توام با و بدون شفقت ورزی بر مقدرنگری معنوی و افسردگی در بیماران دیابتی افسرده غیربالینی انجام شد.

    روش

    طرح پژوهش نیمه آزمایشی همراه با گروه کنترل (دو گروه آزمایش و یک گروه کنترل) با پیگیری دو ماهه بود. جامعه آماری شامل کلیه بیماران دیابتی نوع دو افسرده غیربالینی در مراکز بهزیستی شهر مشهد در سه ماهه بهار 1399 بودند. به منظور تشکیل سه گروه با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند، 33 نفر انتخاب و به صورت تصادفی در سه گروه قرار گرفتند. همچنین پس از 2  ماه آزمون پیگیری بر روی گروه ها اجرا شد.  ابزارهای پژوهش شامل  پرسشنامه سلامت بیمار (افسردگی) توسط اربی و همکاران و مقیاس مقدرنگری دیابت ایجد و الیس بود.

    یافته ها

     نتایج تحلیل واریانس اندازه گیری مکرر نشان داد هر دو درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد با و بدون مداخله شفقت ورزی بر افزایش مقدرنگری معنوی (05/0<P) و کاهش افسردگی (05/0<P) در بیماران دیابتی افسرده غیربالینی تاثیرگذار بود و نتایج در پیگیری دو ماه نیز پایدار بودن اثربخشی نتایج را نشان داد (05/0<P).

    نتیجه گیری

    درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد به تنهایی به عنوان یک مداخله موثر، می تواند در مراکز درمانی در جهت افزایش مقدرنگری معنوی و کاهش افسردگی بیماران دیابتی با آسیب پذیری افسردگی به کار برده شود.

    کلیدواژگان: افسردگی، مقدرنگری معنوی، درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد، شفقت ورزی
  • محمد محمدی پور، عبدالرضا افزود، شادی ذوالفقاری*، مجتبی سلم آبادی صفحات 95-102
    مقدمه

    شیوع گسترده کرونا موجب استرس، نگرانی و اضطراب در گروه های مختلف از جمله دانشجویان شده است، بنابراین هدف پژوهش حاضر تعیین نقش هوش معنوی و تحمل پریشانی در پیش بینی اضطراب کرونا در دانشجویان بود.

    روش ها

    پژوهش حاضر از نوع مطالعات همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش شامل تمامی دانشجویان پسر دانشگاه فرهنگیان پردیس شهید باهنر بیرجند در سال تحصیلی 1399-1400 بودند، 260 نفر به روش نمونه گیری در دسترس که داوطلب مشارکت در پژوهش بودند، انتخاب و به صورت اینترنتی در پژوهش شرکت داشتند؛ و به پرسش نامه هوش معنوی کینگ (2008)، تحمل پریشانی سیمون و گاهر (2005) و اضطراب کرونا علی پور و همکاران (2020) پاسخ دادند. برای تحلیل داده ها از آزمون همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه و با کمک نرم افزار SPSS نسخه 24 استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد همبستگی معکوس و معنی داری بین تحمل پریشانی (566/0- =r) و هوش معنوی (618/0- =r) با اضطراب کرونا وجود داشت (01/0>P)، همچنین نتایج نشان داد که هوش معنوی (6/33 درصد) و تحمل پریشانی (8/38 درصد) از واریانس اضطراب کرونا را پیش بینی می کنند.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج پژوهش، با افزایش تحمل پریشانی و هوش معنوی و ابعاد آن ها، می توان اضطراب دانشجویان را در دوران کرونا کاهش داد؛ بنابراین در برنامه های مبتنی بر کاهش اضطراب کرونا، توجه بیشتر به تحمل پریشانی، هوش معنوی و ارتقای آن در دانشجویان ضروری به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: هوش معنوی، تحمل پریشانی، اضطراب کرونا، دانشجویان
  • شهابی زاده، نسرین طاهری* صفحات 103-110
    زمینه و هدف

    نشانه های اضطرابی طیف وسیعی شامل نگرانی، دلهره، وحشت، بی قراری و ترس را دربر می گیرند که نیازمند تشخیص و مداخله زودهنگام هستند. در این راستا پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی درمان اکت با مفهوم پردازی طرح واره ای بر صبر و نشانگان روان شناختی در زنان متاهل با نشانه های اضطرابی انجام شد.

    روش

    پژوهش حاضر از نوع نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون - پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری را کلیه زنان متاهل مراجعه کننده به مرکز مشاوره آموزش و پرورش شهر بیرجند در شش ماهه دوم سال 1398 تشکیل داد. از بین نفراتی که نمره اضطراب بالای 30 در پرسشنامه اضطراب بک کسب کردند، بر مبنای روش نمونه گیری تصادفی ساده، 30 نفر در دو گروه 15 نفری گواه و آزمایش جایابی شدند. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه افسردگی، اضطراب و استرس (DASS- 21) لاویبوند و لاویبوند، پرسشنامه اضطراب بک و پرسشنامه صبر خرمایی، فرمانی و سلطانی استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با کمک تحلیل کوواریانس و تحلیل کوواریانس چند متغیره انجام شد.

    یافته ها

    نتایج تحلیل کوواریانس نشان داد که درمان اکت با مفهوم پردازی طرح واره ای بر افزایش صبر و کاهش نشانگان روان شناختی افراد با نشانه های اضطرابی موثر است؛ به طوری که بین مولفه های صبر و نمرات افسردگی، اضطراب و استرس در گروه آزمایش و کنترل پس از مداخله تفاوت معناداری مشاهده شد (05/0> P).

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که درمان اکت با مفهوم پردازی طرح واره ای بر صبر و نشانگان روان شناختی زنان با نشانه های اضطرابی موثر است.

    کلیدواژگان: درمان اکت با مفهوم پردازی طرح واره ای، صبر، نشانگان روان شناختی، نشانه های اضطرابی
  • امیر قربان پور لفمجانی، سجاد رضایی*، حمید قربانپور لفمجانی صفحات 111-122
    مقدمه و اهداف

    اگرچه مقابله با آسیب های اجتماعی بخش قابل توجهی از سرمایه های هر کشوری را به خود اختصاص می دهد و توجه به آنها می تواند منجر به پیشگیری و همچنین درمان آسیب ها شود. پژوهش حاضر به دنبال تعیین اثرات اصلی و تعاملی جنسیت و رفتار نمازخواندن به عنوان یک رفتار سفارش شده در دین اسلام، بر نگرش دانشجویان شمال ایران نسبت به آسیب های اجتماعی است.

    روش ها

     برای این هدف از میان دانشجویان دختر و پسر دانشگاه گیلان تعداد 234 نفر (169 نفر با نماز و 171 بی نماز) انتخاب و به پرسشنامه نگرش به آسیب های اجتماعی آقایی و تیمورتاش (1389) پاسخ دادند. به منظور بررسی اثرات اصلی و تعاملی نمازخوانی و جنسیت بر نمره کل و نیز ابعاد نگرش به آسیب های اجتماعی به ترتیب از تحلیل واریانس تک و چندمتغیری در قالب یک طرح فاکتوریل 2×2 استفاده شد.

    نتایج

     یافته ها در سطح زیرمقیاس ها نشان داد افراد نمازنخوان در مقایسه با افراد نمازخوان گرایش بیشتری به سرقت، روابط جنسی آزاد،  خودکشی و فرار از خانه دارند. درسطح تفاوت های جنسیتی، صرف نظر از رفتار نمازخوانی، مشخص شد گروه مردان در مقایسه با گروه زنان گرایش بیشتری به روابط جنسی آزاد،  و فرار از خانه از خود نشان می دهند. در سطح اثرات تعاملی هم مشخص شد که اثر همزمان عضویت گروهی و جنسیت تنها روی پرخاشگری معنی دار است. بدین مفهوم که میانگین نمرات گرایش به پرخاشگری در گروه پسران غیرنماز خوان بیشتر است.

    نتیجه گیری

    کسب این نتایج، تاییدی است بر نقش محافظتی رفتار نمازخوانی برای کاهش گرایش به آسیب های اجتماعی (به ویژه پرخاشگری در گروه مردان) در دانشجویان شمال ایران.

    کلیدواژگان: دانشجویان، مصرف مشروب در دانشگاه، نماز، بزهکاری افراد جوان، رفتارهای مخاطره آمیز برای سلامتی
  • عطا شاکریان، یحیی معروفی*، فائزه ناطقی صفحات 123-132
    سابقه وهدف

    معنویت تلاش و جستجوی فردی برای معنا و هدف در زندگی است. معنویت شامل ارتباط با اعتقادات مذهبی و برخی اعتقادات و باورهای انتخابی، ارزش ها و فرایضی است که به زندگی معنا می‏بخشد تا فرد به کمال مطلوب دست یابد. این پژوهش با هدف مدل یابی معادلات ساختاری ارتباط بین معنویت و بهزیستی روانشناختی با در نظر گرفتن نقش میانجی سلامت معنوی انجام شد.

    مواد وروش ها

    روش پژوهش توصیفی ، از نوع همبستگی به ویژه، فن مدل یابی علی بود. جامعه آماری شامل دانشجویان مراکز آموزش عالی شهر سنندج در سال 1397 که تعداد 464 نفر به شیوه نمونه گیری تصادفی خوشه ای به عنوان نمونه انتخاب شدند.ابزار سنجش شامل پرسشنامه های معنویت محقق ساخته (1399) بهزیستی روان شناختی Ryff(1980) سلامت معنوی Paloutzian, & Ellison (1983) بود.

    یافته ها

    تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از روش آلفای کرونباخ، تحلیل عامل اکتشافی و تحلیل عامل تاییدی با استفاده ازمدل معادلات ساختاری انجام شد.نتایج مدل ارتباط بین معنویت با بهزیستی روانشناختی و سلامت معنوی بیانگر مطلوبیت قابل قبول شاخص های نیکویی برازش مدل و معنی داری در سطح آماری (01/0≥P)است. نتایج دیگر بیانگر آن است که سطوح بالاتری از معنویت با بهزیستی روان شناختی و سلامت معنوی ارتباط دارد .

    استنتاج

    نتایج حاکی از آن بودند که همپوشی بین معنویت و جنبه های بهزیستی روان شناختی و سلامت معنوی وجود دارد.معنویت تاثیر مثبتی بر روی بهزیستی روان شناختی و سلامت معنوی در جهت سازگاری فردی واجتماعی دارد .

    کلیدواژگان: معنویت، مدل یابی، بهزیستی روان شناختی، سلامت معنوی
  • جنت مشایخی، محسن رضایی ادریانی، سعیده سعیدی تهرانی* صفحات 133-140

    دراخلاق پزشکی نوین که احترام به اتونومی بیمار به عنوان یک اصل پذیرفته شده است، حقیقت گویی به بیمار به علت هم سو بودن با احترام به استقلال بیمار از اهمیت زیادی برخوردار است .اما در میدان عمل و در مواجهه با بیماران مختلف ،چالشهای زیادی وجود دارد که منجر به عملکرد های متفاوتی شده است.به ویژه در مطالعاتی که در دنیای شرق و کشورهای اسلامی انجام شده ، به دلیل باورهای فرهنگی واعتقادی گوناگون این تفاوت به چشم می خورد . گفتن حقیقت در استفاده از دارونما ، خطای پزشکی و دادن خبر بد به بیماران در مورد تشخیص و درمان بیماری آنان از مواضع چالش برانگیز حقیقت گویی است.این مطالعه با جستجو ی غیر سیستماتیک در منابع کتابخانه ای  واینترنتی و استفاده از data base هایgooglescholar,pubmed,ovid,springer ومقالات فارسی زبان مرتبط نگاشته شده وبه دنبال آن بوده است که ضمن بررسی کلی این موضوع ،  رویکرد ونگرش غالب در کشور های اسلامی ونگاه معارف اسلامی به طور خاص منظر شیعی  در این  باب مورد کنکاش  قرار دهد. با وجود  تاکید فراوان آیات وروایات اسلامی براهمیت صداقت و گفتن حقیقت  ، ضرر رساندن به بیمار و در معرض آسیب جدی قراردادن وی از نظر اسلام مورد قبول نمی باشد و کتمان تمام یا بخشی از حقیقت درمواقع ضرورت  عقلایی وحتی ندرتا استفاده از دروغ می تواند توجیه پذیر باشد.

    کلیدواژگان: حقیقت گویی، حقیقت گویی وکشور های اسلامی، ابراز خبر بداظهار، خطای پزشکی
|
  • Mohammadreza Firouzkouhi*, Abdolghani Abdollahimohammad, Aziz Shahrai-Vahed Pages 75-76
  • Masoumeh Sefidgari Goli, Hooman Namvar*, Farhad Jomehri Pages 77-84
    Background and Objectives

    Understanding the influences of parents on children in the process of psychosocial and personality development of children and adolescents has been the focus of psychologists and sociologists. This study aimed to predict the emotional and social competence of the child based on spiritual health and maternal emotional structure according to the mediating role of children’s attachment style.

    Methods

    The statistical population of this correlational descriptive was female primary school students and their mothers in Tehran City, Iran. Of them, 250 individuals were selected by purposive and voluntary sampling method using Klein’s method. The research instruments included Zhu and Ji’s (2012) Emotional and Social Competency Inventory, Polutzin and Ellison’s Spiritual Well-Being Scale (SWBS), and Kern’s Attachment Style Classification QuestionnaireAttachment style. The collected data were analyzed using AMOS.

    Results

    The obtained results suggested that the structure of maternal metacognition was directly related to children’s attachment style (-0.33); maternal spiritual health and children’s attachment style (0.37); the structure of maternal metacognition and the emotional-social competence of the child (-0.26); mothers’ spiritual health and child’s emotional and social competence (0.18), and the child’s attachment style and the child’s emotional and social competence (0.49). The structure of maternal emotional well-being and the emotional-social competence of the child (-0.16) as well as the spiritual health of the mother and the emotional-social competence of the child (0.18) were indirectly related.

    Conclusion

    Considering the importance of the child’s emotional and social competence, the emphasis on the influential factors of the present study can be promoted in developing this skill among children. Maternal spiritual health and emotional structure were related to the child’s emotional and social competence through the attachment style of the child; the strongest relationship concerned the relationship between attachment style and emotional and social competence.

    Keywords: Children, Spiritual, Emotion, Meta-emotion
  • Tahereh Panahi, Fatemeh Shahabizadeh*, Alireza Mahmoudirad Pages 85-94
    Background and Objectives

    There exists a relationship between spirituality and depression. Moreover, psychological interventions are effective in this regard. Thus, this study aimed to investigate the effects of Acceptance and Commitment Therapy (ACT) with and without compassion on spiritual fatalism and depression in non-clinically depressed diabetic patients.

    Methods

    This was a quasi-experimental study with a pre-test, post-test and follow-up and a control group design. The statistical population included all non-clinical depressed patients with type 2 diabetes in the welfare centers of Mashhad City, Iran, in 2020. To form 3 research groups using the purposive sampling method, 33 subjects were selected and randomly divided into the study groups. Moreover, after 2 months, a follow-up test was performed on the research groups. The research instruments included the Patient Health Questionnaire (Depression) by Arbi et al. and the Diagnosis Scale of Egede and Ellis Diabetes.

    Results

    The repeated measures analysis of variance data suggested that the ACT approaches with and without compassion intervention were effective in increasing spiritual fatalism (P<0.05) and reducing depression (P<0.05) in the explored nonclinical depressed diabetic patients. Moreover, the follow-up data revealed the stability of the collected results (P<0.05).

    Conclusion

    ACT, as an effective intervention can be used in medical centers to increase spiritual fatalism and reduce depression in diabetic patients with depression vulnerability

    Keywords: Depression, Fate, Spirituality, Acceptance, Commitment Therapy, Compassion
  • Mohammad Mohammadipour, Abdolreza Afzood, Shadi Zolfaghari*, Mojtaba Salmabadi Pages 95-102
    Background and Objectives

    The widespread prevalence of Coronavirus Disease 2019 (COVID-19) has caused stress, anxiety, and worry in different groups, including students. Thus, this study aimed to determine the role of spiritual intelligence and distress tolerance in predicting COVID-19 anxiety in students.

    Methods

    This was a correlation and regression modeling (prediction) study. The statistical population of the study included all male students of Farhangian University of Shahid Bahonar Campus in Birjand City, Iran, in the academic year of 2020-2021. Accordingly, 260 individuals were selected by the convenience sampling method; they volunteered to participate in the study and virtually completed the King (2008) Spiritual Intelligence Questionnaire, Simon and Gaher (2005) Anxiety Tolerance Questionnaire, and Alipour et al.’s (2020) Corona Disease Anxiety Scale. Pearson correlation test and multiple regression analysis were employed in SPSS to analyze the collected data.

    Results

    The present study results indicated an inverse and significant correlation between distress tolerance (r= -0.666), spiritual intelligence (r= -0.618), and COVID-19 anxiety (P<0.01). Additionally, the achieved results revealed that spiritual intelligence (33.6%) and anxiety tolerance (38.8%) predicted the variance of coronary anxiety.

    Conclusion

    According to the collected results, by increasing the tolerance of anxiety and spiritual intelligence and their dimensions, students’ COVID-19-induced anxiety can be reduced. Therefore, in programs based on reducing COVID-19 anxiety, more attention to distress tolerance, spiritual intelligence, and its promotion in students seems necessary.

    Keywords: Spiritual intelligence, Distress tolerance, Coronary anxiety, Students
  • Shahabizadeh, Nasrin Taheri* Pages 103-110
    Background and Objectives

    Anxiety symptoms include various anxiety, panic, worry, restlessness, and fear that require early diagnosis and intervention. Accordingly, the present study aimed to investigate the effects of Acceptance and Commitment Therapy (ACT) using Schema Conceptualization (SC) on patience and psychological symptoms in married women with anxiety symptoms.

    Methods

    This was a quasi-experimental study with pre-test, post-test and a control group. The statistical population consisted of all married women referring to the Education Counseling Center of Birjand City, Iran, in 2019. Among the individuals who received anxiety scores >30 in the Beck Anxiety Inventory (BAI), based on a simple random sampling method, 30 subjects were selected; they were placed in two experimental and control groups. To collect the necessary data, the Depression, Anxiety, and Stress Scale (DASS-21), the BAI, and the Patience Scale was used. Data analysis was performed using Analysis of Covariance (ANCOVA) and Multivariate Analysis of Covariance (MANCOVA).

    Results

    The ANCOVA results indicated that ACT using SC effectively increased patience (P=0.001) and decreased psychological symptoms (P=0.002) in the explored subjects with anxiety symptoms. There was a significant difference between patience and the post-test scores of depression, anxiety, and stress in the experimental and control groups.

    Conclusion

    The present research results suggested that ACT using SC was effective on patience and psychological symptoms in women with anxiety symptoms.

    Keywords: Acceptance, Commitment Therapy, Schema conceptualization, Patience, Psychologicalsymptoms, Anxiety symptoms
  • Amir Qorbanpoorlafmejani, Sajjad Rezaei*, Hamid Qorbanpoorlafmejani Pages 111-122
    Background and Objectives

    Although coping with risky behaviors (social delinquencies) consumes a substantial share of a nationchr(chr(chr('39')39chr('39'))39chr(chr('39')39chr('39')))s budget, but paying attention to these cases can lead to the prevention and treatment of these risky behaviors. The present study seeks to determine the main and interaction effects of gender and prayer behavior, as a recommended behavior in Islam, on the attitudes of students toward risk behaviors.

    Methods

    This retrospective or ex post facto research was performed to investigate the effect of prayer on the tendency to social risk behaviors in 2019.For this purpose, 340 male and female students from University of Guilan (169 prayerful and 171 prayerless) who were selected through purposive sampling,   answered the Attitude toward Social Delinquencies Inventory of Aghaei and Teimurtash (2010). In order to determine the main and interaction effects of prayer and gender on the total score as well as the dimensions of attitudes to social delinquencies, one-way and multivariate analysis of variance were used in a 2×2 factorial design.

    Results

    For the subscales, the findings showed that prayerless students were more prone to robbery, free sex relations, suicide and home escape. At the level of gender differences, regardless of prayer behavior, men were found to be more prone to free sex relations, and home escape than women. At the level of interaction effects, it was found that the interaction effect of group membership and gender was only significant on aggression. This means that the mean scores of aggression tendency were higher in the prayerless male group.

    Conclusion

    These results confirm the protective role of prayer behavior in reducing the tendency to risk behaviors (especially aggression in the male group) in Muslim students of Iran.

    Keywords: Students, Alcohol Drinking in College, Prayer, Juvenile Delinquency, Health Risk Behaviors
  • Ata Shakerian, Yahya Maroofi*, Faezeh Nateghi Pages 123-132
    Background and Objectives

    Spirituality is an individual’s effort and searches for meaning and purpose in life. Spirituality includes the connection with religious beliefs and some of the chosen beliefs, values, and duties that give meaning to life to achieve the desired perfection. This study aimed to model the structural equations of the relationship between spirituality and psychological wellbeing mediated by spiritual health.

    Methods

    This was a descriptive and correlational study, especially of cause-effect modeling. The statistical population included students of higher education centers in Sanandaj City, Iran, in 2018. Of them, 464 subjects were selected as the research sample by cluster random sampling approach. Measurement tools included researcher-made spirituality questionnaires (2020), Ryff’s Scales of Psychological Well-Being (1980), and the Spiritual Well-Being Scale (Paloutzian & Ellison, 1983).

    Results

    Data analysis was performed using Cronbach’s alpha coefficient, heuristic factor analysis, and confirmatory factor analysis by structural equation modeling. The results on the model of the relationship between spirituality, psychological well-being, and spiritual health indicated the acceptable desirability of the indicators of goodness of fit of the model (P≤0.01). Other results suggested that higher levels of spirituality were associated with psychological wellbeing and spiritual health.

    Conclusion

    The present research data revealed an overlap between spirituality, psychological well-being, and spiritual health. Spirituality positively affected psychological wellbeing and spiritual health concerning individual and social adjustment.

    Keywords: Spirituality, Religion, Mental health, Spiritual healing
  • Jannat Mashayekhi, Saeedeh Saeedi Tehrani, Mohsen Rezaei Adaryani* Pages 133-140
    Background and Objectives

    Patient autonomy is a recognized principle in modern medical ethics, and truth-telling to the patient; thus, it holds special importance for its contribution to this principle. In practice, however, several challenges emerge that can lead to different responses. This difference is more marked in studies conducted in the Eastern and Muslim countries due to variations in cultural and religious beliefs. Truth-telling is a challenging concept respecting placebos, medical errors, and delivering bad news on diagnosis and treatment to patients.

    Methods

    This study employed an unsystematic review of library and online sources, as well as databases, including Google Scholar, Springer, PubMed, Ovid, and relevant Persian papers in an attempt to provide an overview of this concept and study the Islamic view, particularly the Shi’ite perspective, and the predominant approaches employed in Muslim countries.

    Results

    Islamic scripture and hadith strongly advocate honesty and truth-telling. However, maleficence to patients and exposing them to serious harm is unallowed, and withholding the whole or a part of the truth; even lying is justified in extreme cases.

    Conclusion

    Essentially, the philosophy of medicine is based on helping patients and reducing their pains. Considering the unique condition of each patient, a perfect solution cannot be prescribed for all of them and the same strategy to manage all cases. The emphasis on truth-telling in the Islamic view is no less than other schools of thought. However, if disclosing the truth may expose the patient to certain, serious biopsychological risks, denying the whole or a part of the truth might be advisable; even in frequent cases, lying can be justified to protect the patient.

    Keywords: Physician-patient relationship, Truth disclosure, Muslims, Delivering bad news, Error disclosure